perjantai 20. maaliskuuta 2015

MATKALLE RIIKAAN

Heii, 
nyt tulee postausta yleisesti matkailusta. Suuntana on Riika. 
Tammikuun lopulla me lähdettiin mun perheen kanssa Latviaan. Me lennettiin Riikaan Latvian pääkaupunkin, jossa vietimme viikonlopun. Matkalla oli mukana myös mun yks kaveri perheineen.

Perjantai aamuna aikaisin (joskus kuuden aikaa) meillä lähti lento Helsingistä Riikaan. Lento kesti n. tunnin ja me lennettiin Air Balticilla. Riikaan saavuttaessa sää oli hyvin saman tapainen kuin Suomessa. Vähän lunta ja pikku pakkanen. Lentokentällä me otettiin taksi keskustaan meijän hotellille ja tää matka kesti n.15-30 minuuttia. 

Lennettiin RIX:n kentälle. 

Me yövyttiin City hotel theatre hotellissa, jota voin Riikan matkaa suunnitteleville suositella. Hinta-laatu-suhde kohdallaan, hyvä sijainti sekä siisti ulkoasu. Hotellista löytyi ravintola, ilmainen wi-fi sekä ilmainen aamupala. Huoneet oli tilavia ja viihtyisiä. Rakennus on hyvin vanhanaikainen kuten kaikki muutkin rakennukset Riikassa, mutta sisältä se on modernisoitu hyvin, säilyttäen vanhanaikaisen teemansa.


Pahoittelen kuvan laatua

Pääasiassa reissulla me shoppailtiin ja kierreltiin ympäriinsä. Keskustan tuntumasta löytyi kaksi tosi hyvää ostoskeskusta, jossa aika vierähti mukavasti. Galerija Riga ostoskeskuksessa tuli varmasti vietettyä eniten aikaa koska, se oli kävelymatkan päässä meidän hotellilta. Toinen ostoskeskus galerija Centrs sijaitsi vähän kauempana hotellilta, mutta lähellä vanhaakaupunkia. Tuolta löyty sit vähän arvokkaampia merkkejä kuten Tommy Hilfger, Guess, US.polo.... Mut sit siellä oli myös ihan perus H&M yms. 
Jos haluut ostaa aidot UGG-kengät niin tuolt Galerija centrsistä sai UGG:eja n.120-150€. Eli vähän halvemmalla kuin Suomesta. 
Latvian raha yksikkö on Euro. Mun mielestä varsinkin elintarviikkeet, kuten leivonnaiset ovat Latviassa tosi paljon halvempia. Samaa voisin sanoa kyllä melkein kaikesta. 


Tän hinta tais olla jotain 0.75€. 


Mul jäi erityisesti yks ravintola mieleen, Melnie muki. Tää sijaitsi Galerija Centrsn lähellä, vähän sivumalla. Täältä sai tosi hyvää ruokaa mm. pastaa, meren eläviä, pihviä... hinnat olivat suunnillen 7-15€ ja annokset aika isoja. Tosi hyvä hinta-laatu-suhde. 


Arkkitehtuuri Riikassa on tosi kaunis, mutta valitettavasti osa rakennuksista on aika rapistuneita. Riika muistuttaa tosi paljon Tallinnaa, mutta mun mielestö Riika on joten kauniimpi kaupunki. Tää reissu oli tosi hieno. Riikaan on helppo läheteä melkein milloin vaan ja se ei edes vaadi pitkää lomaa. Tää on yks paikka, jossa ehdottomasti jossain vaiheessa kannattaa käydä. 
Jos haluut kuulla lisää Riikasta, niin tuu rohkeasti kyselemään. :)
Onks joku teistä käynyt Riikassa, ja mitä tykkäsit?




 Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)