tiistai 19. toukokuuta 2015

8 SHOPPAILUVINKKIÄ JENKKEIHIN LÄHTIJÄLLE


Mitä ihmeellistä muka Jenkeissä shoppailessa on? Eikos se maksaminen hoidu ihan samalla tavalla? Kokosin 8 vinkkiä mitä sinun tulee tietää ja ottaa huomioon Jenkeissä shoppailessa.


1. Verot:
Kääk olit kassalla ja ostit paidan jonka hinta oli 25$ mutta kassalla jouduitkin maksamaan 30$. Miksi näin?
-Suomessa ollaan totuttu siihen että hinta joka lukee hintalapussa sisältää verot, mutta Jenkeissä näin ei ole. Hintaan lisätään vielä kassalla n.6-10% veroa osavaltiosta ja tuotteesta riippuen. Esim. Kaliforniassa on yksi liittovaltion korkeimmista veroprosenteista.

2. Valuuttakurssi:
 Huomioi että Jenkeissä maksuvälineenä toimii USA:n dollari. Tällä hetkellä 1€=1,13$. Joudut siis vaihtamaan rahaa. Opettele kolikoiden ja seteleiden arvoja jo Suomessa, niin ettei ensimmäisenä maksaessa tarvitse ihmetellä, että minkä arvoinen tämä on tai mites noi kolikot meni. Suosittelen lataamaan valuuttamuuntimen puhelimeen, josta on helppo tarkistaa tuotteen hinta euroissa.




3. Ostosmahdollisuudet:
Ennen matkaa tutustu kohdekaupunkisi ostostarjontaan. Etsi olisiko lähellä ostoskeskuksia tai missä on lähin ostoskatu. Seuraava askel on etsiä ostosalueen sisältä suosikkikauppasi joissa haluat käydä. Varsinkin ostoskeskukset Jenkeissä ovat todella isoja ja et millään yhden päivän aikana ehdi käymään kaikissa kaupoissa.

4. Outlet:
Monet ketjut tarjoavat outlet kauppoja normi liikkeidensä lisäksi. Näissä poistomyymälöissä myydään tuotteita huomattavalla alennuksella. Tarjonta on siis eri kuin normi myymälöissä. Jos sulla ei ole mitään tiettyä tuotetta minkä haluat ostaa, niin suosittelen piipahtamaan outletiin. Saatat tehdä tosi hyviä löytöjä ja mikä parasta et maksa tuotteesta täyttä hintaa.


tonsofphotographyxox :)


5. Suunnitele isommat ostokset jo suomessa:
Haluatko ostaa jonkun tietyn laukun tai elektroniikkaa? Silloin kannattaa jo Suomessa perhtyä hintoihi ja kauppoihin joissa kyseistä tuotetta myydään. Tee hintavertailua ja näin jo Suomesta lähtiessä osaat varata tietyn summan rahaa tuotetta varten.
Huom! Jos suunnittelet ostavasi esim. Applen-tuotteita varmista Applen sivulta tuotteen mallikoodi, joka toimii myös Suomessa. Älä siis osta sokeana esim. puhelinta, koska se malli ei välttämättä toimi Suomessa.

6. Suosi Amerikkalaisia merkkejä:
Shoppailemassa valitse kauppoja missä myydään paikkallisia merkkejä. Kerran kun olet niin kaukana kotoa ehkä sitä perinteistä H&M kannattaa välttää kun saat samoja tuotteita Suomestakin. Älä myöskään lähde etsimään eurooppalaisia merkkejä USA:sta sillä ne ovat siellä todennäköisesti kalliimpia ja saat Euroopan sisältä ne halvemmalla. Sama pätee Euroopassa. Amerikkalaiset merkit ovat kalliimpia täällä kuin Jenkeissä.




7. Pankkikortilla maksaminen:
Pankkikortti on tosi hyvä maksuväline jota kannattaa pitää mukana käteisen seurana. Kortti käy lähes kaikissa paikoissa ja sillä on helppo maksaa. Huomioithan kuitenkin nämä jos maksat kortilla!

-Harvoissa paikoissa sulta kysytään kortin tunnuslukua vaan varmentaminen tapahtuu allekirjoituksella.
-Älä päästä korttia kauas näköpiiristä, jottei sen tietoja kopioida.
-Useamman kympin ostoksissa sulta saatetaan kysyä henkkareita kortilla maksaessa, joten varaa passikopio, ajokortti tms. jolla voit todistaa olevasi kortinhaltija. En itse tätä edes aina muistanut, mutta onneksi näissä parissa kaupassa varmentamiseksi kelpasi matkavakuutuskortti
- Rahaa nostaessa tililtä veloitetaan muutaman dollarin summa, joten nosta kerralla hieman suurempi summa.

8. Tulli:
Harva tietää, että EU:n ulkopuolelta tulessa on raja, minkä arvoista tuotteita voit tuoda vapaasti Suomeen. Eli et voi rajattomasti ostella Jenkeissä ja tuoda niitä Suomeen ilman tullimaksuja. Tämä raja on 430€, jonka ylitäessä joudut maksamaan veroa!! Voit tarkistaa asian itse täältä.



♡ Simply Beautiful ♡ | via Tumblr

Toivottavasti tästä oli jollekin apua. Kommetoikaa jos on jotain lisättävä. :)

Jenna

Photos: We heart it

2 kommenttia:

  1. Onpa ihana blogi sinulla! :)

    http://pisaratodellisuutta.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Sun blogia taidankin jo seurailla :)

      Poista

Kiitos kommentista :)