tiistai 10. toukokuuta 2016

SYDNEY: DAYS 2&3

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

Welcome to Sydney: Day 1

Sydney-sarja jatkuu... Seuraavana päivänä herätys oli puoli kahdeksan aikaan, kun meidän liideri toi meille aamupala ja lounaspussukat. Aamupalan jälkeen jakaannuttiin taas eri ryhmiin sen mukaan mitä kukakin oli valinnut päivän aktiviteetitksi. 

Meidän ryhmä suuntasi bussilla kenties Australian tunnetuimmalle rannalle eli Bondi beachille. Tämä ranta on varmasti monelle tuttu ainakin Rantavahdit (Bondi rescue) ohjelmasta. Rannalle saavuttaessa lämpötila oli ehkä +10 astetta, mikä oli todella kylmä siihen verrattuna mihin oltiin Cairnsissa totuttu. Sydney sijaitsee kuitenkin niin paljon etelämpänä ja tosiaan olimme siellä talvella, joten montaa auringon palvojaa ei näkynyt.



Meillä oli ohjelmassa surffausta. Tätä aktiviteettia olin odottanut koko matkan ja itse asiassa koko vuoden. Eli jäin koukkuun surffaukseen, kun Calissa pääsin sitä kokeilemaan. Ensin me allekirjoitettiin sääntö/lupalaput ja heti sen jälkeen päästiin vaihtamaan märkäpuvut päälle. Niin kuin Calissa, ensin me tehtiin kuivaharjotteita ja käytiin nousutekniikkaa läpi. Meidät jaettiin noin 4-5 hengen ryhmiin ja jokaista ryhmää kohden oli yksi opettaja. Lopulta me päästiin veteen, joka olikin jäätävän kylmää. Ei siinä kauaa ehtinyt kuitenkaan palelemaan, koska on toi surffaus kuitenkin urheilua, että lämminhän siinä tuli. Pakko kyllä sanoa, että harjoitus tekee mestarin, koska toisella kertaa tää oli paljon helpompaa ja pääsin lopussa lähes koko ajan seisomaan. Huomattavaa kehitystä siis havaittavissa vuoden takaisesta.


Surffitunni kesti parisen tuntia ja sen jälkeen palattiin keskustaan. Parin suomalaisen kanssa meillä ei ollut mitään aktiviteettia varattuna iltapäiväksi/illaksi, joten suunnattiin Westfield shopping malliin shoppailemaan. Ehdittiin kierrellä hyvän aikaa ja kuuden aikaa meidän täytyi lähteä syömään eilisiltaiseen Blackbird ravintolaan. Tosiaan jokainen meistä oli aikaisempana iltana mennyt sinne eri reittiä, joten taisimme vähän niinkuin eksyä. Soitimme liiderille useampaan kertaan ja hän antoi meille ohjeita. Ilta vain pimeni ja ravintolaa ei vieläkään löytynyt. Harhailtiin noin 1,5 tuntia Sydneyn keskustassa ja meinattiin ottaa taksi, mutta lopulta löysimme ravintolalla vain tunnin myöhässä. Ruuan jälkeen kävimme vielä ostamassa Australialaisia herkkuja kotiin vietäväksi ja vietimme kivaa iltaa yhdessä.



Viimeisenä aamuna meillä oli varattuna Sydney tower-käynti, jonne suunnattiin ihailemaan Sydneyta ilmasta käsin. Hintaa tälle käynnille taisi olla noin 10 AUD. Meidän viimeiset hetket yhdessä ja onneksi tämän jälkeen ehdittiin vielä käymään hotellin viereisessä ostoskeskuksessa. Pian olikin meidän aika palata kuukauden jälkeen kotiin.

Vielä on pari päivää aikaa kysellä kaikkea mahdollista matkailuun ja kielimatkoihin liittyä. Eli jos sulla on herännyt kysymyksiä, vielä ehtii käydä kyselemässä. Kysymyspostaukseen pääset tästä.


Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)