tiistai 17. tammikuuta 2017

7 VINKKIÄ KUINKA SAADA KIELIMATKALLA KAVEREITA

*Postaus on toteutettu yhteistyössä EF Education Firstin kanssa 

"Saako kielimatkalla oikeasti kavereita? Mitä teen jos jään yksin? Voiko ystävyys oikeasti kestää? Voiko kielimatkalle lähteä ilman kaveria?"

Nämä kysymykset ovat varmasti pyörineen jokaisen päässä jossain vaiheessa ennen matkaa. Itse painin näiden kysymyksien kanssa pitkään. Luin paljon blogeja, joissa hehkutettiin kuinka kielimatkalla saa niin paljon uusia kavereita. Olin varma, että tulisin olemaan se yksi poikkeus joka jää yksin. En ole koskaan ollut näin väärässä. 

Jokaiselta matkalta olen saanut paljon uusia kavereista ja osan kanssa ollaan edelleen satunnaisesti, osan kanssa enemmänkin yhteydessä. Kasasin teille 7 vinkkiä, joiden avulla saat helpommin kavereita kielimatkalla. Ainakin itse olen todennut nämä toimiviksi. 

1. Ole avoin. 
Avoimuudella tarkoitan, että tutustut rohkeasti muihin ja et tuomitse ketään. Uskalla kertoa itsestä joitakin asioita ja voitte huomatta, että ehkä teillä on paljonkin yhteistä. Lähde rohkeasti mukaan myös erilaisiin aktiviteetteihin, vaikka ne saattaisivat aluksi vaikuttaa oudoilta (ne on oikeasti todella hauskoja).

2. Unohda ennakkoluulot
Tämä liittyy samaan yhteyteen avoimuuden kanssa. Jätä ennakkoluulot kotiin äläkä tuomitse ketään. Monilla on streotypioita erilaisista ihmistyypeistä ja varsinkin ulkomaalaisista, joten unohda negatiiviset ennakkoluulot ja tutustu ihmisiin avoimin mielin. Todennäköisesti stereotypiasi tulee kumoutumaan ja huomaat kuinka mahtava juuri tämä ihminen on. Jos tuomitset muita, et todennäköisesti tutustu muihin niin helposti, eivätkä muut tule tutustumaan sinuun, jos katsot heitä kieroon


3. Ole positiivisella asenteella
Positiiviseen ihmiseen on paljon helpompi tutustua, kuin ihmiseen joka murjottaa ja valittaa koko ajan. Toki jos jokin on huonosti kannattaa siitä sanoa, mutta yritä välttää turhaa negatiivisen ilmapiirin luomista. Samalla pilaat myös muiden fiiliksen. Positiivinen kaveri luo myös muille kivaa oloa ja todennäköisesti saat paljon helpommin uusia ystäviä.

4. Tutustu etukäteen
EF tarjoaa hyviä mahdollisuuksia tutustua jo etukäteen samalle kurssille tuleviin ihmisiin. Muun muassa my.ef.com osoitteesta löydät muita samaan kohteeseen lähteviä. Monille kursseille perustetaan Whatsapp-ryhmiä jo hyvissä ajoin ennen kurssia ja osa sopii tapaamisia ennen lähtöä. Kun tutustut aktiivisesti muihin jo ennen matkaa, sinun ei tarvitse jännittää ensimmäisenä päivänä niin paljoa ja voitte luoda yhteisiä muistoja matkan ensimmäisistä minuuteista alkaen. 

5. Aloita muihin tutustuminen ajoissa
Sen lisäksi että tutustut muihin kurssilaisiin etukäteen, kannattaa tutustuminen aloittaa mahdollisimman pian. Vaikka matkaan olisi vielä parikin sataa päivää, on kiva jakaa fiiliksiä ja odotusta muiden kanssa. Huomaat ehkä myös ettet ole yksin tuntemustesi kanssa, vaan samaa jännitystä käy läpi myös moni muu. Myös perhe -ja lentotietoja on kivempi hehkuttaa jonkun toisen kanssa. Saatat saada muilta hyviä vinkkejä tai tietoja kohteesta ennen matkaa.


6. Hyödynnä lentomatkat
Varsinkin kaukokohteissa lentomatkat ovat todella pikiä ja varmasti jokaiselle tulee tylsää jossain kohtaa. Lentomatkat kannattaa siis hyödyntää tutustumiseen. Juttele rohkeasti vieressä istuvalle tai tehkää jotain yhdessä. Älä siis piiloudu koko lentomatkaksi peiton ja kuulokkeiden alle!

7. Puhu muille ja yritä löytää saman henkisiä ihmisiä
Kaikkein helpoin, mutta osalle myös pelottavin vinkki: Yksinkertaisesti kerää rohkeutta ja uskallaudu puhumaan muille kanssamatkustajille. Älä jää odottamaan, että ehkä joku huomaa myös sinut vaan tee itse aloite. Kannattaa vaikka aluksi tarkkailla muita ja kun huomaat itsesi tyylisen tai kivan oloisen ihmisen mene puhumaan. Keskustelun aiheita on todella helppo keksiä, kun olette kaikki samassa tilanteessa. Aluksi voit kysyä vaikka nimeä ja mistä hän tulee tai voitte puhua mitä odotatte matkalta ja millainen isäntäperheitä teillä on.

+Muista, että kaikki on sinusta itsestäsi kiinni. Monet muut ovat lähteneet matkalle myös yksin ja haluavat tutustua muihin kurssilaisiin, joten rohkaistu ja puhu sille mukavan oloiselle ihmiselle. Vaikka kuinka surulliselta se kuulostaakin, et tule näkemään suurinta osaa kurssilaisista (ainakaan ulkomaalaisista) enää ikinä, joten älä pelkää itsensä nolaamista tai virheitä!


Jenna

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja hyviä vinkkejä, jotka pätevät varmaan oikeastaan aina, jos reissun päällä haluaa kavereita saada! :)

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tosiaan varmasti samat asiat pätevät jokaisella reissulla :)

   Poista

Kiitos kommentista :)